دکتر نگین محبوب » بیماری های زنان » میومکتومی یا برداشتن فیبروم، روشی ایمن برای درمان
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

میومکتومی یا برداشتن فیبروم، روشی ایمن برای درمان

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان با مشکل فیبروم رحم مواجه شده باشید، با مراجعه به متخصص زنان متوجه می شوید که یکی از راه های درمان آن میومکتومی است. در واقع به کمک روش میومکتومی می توان فیبروم رحم را برداشت و مشکلات ناشی از وجود این فیبروئیدها را درمان کرد. اما فیبروم رحم چیست و چرا باید با روش میومکتومی آن ها را درمان کرد؟ آیا راهی غیر از جراحی برای درمان وجود دارد؟ با ما در این مطلب همراه باشید تا به بررسی بیشتر برداشتن فیبروم رحم با جراحی میومکتومی بپردازیم.

میومکتومی

میومکتومی چیست؟

میومکتومی یکی از جراحی های زنان است که در آن فیبروم های رحم برداشته می شود. فیبروم یا فیبروئیدهای رحم توده های شایع و غیرسرطانی هستند که در رحم و به خصوص در سنین باروری ایجاد می شوند. به بیان دیگر، فیبروم های رحمی تومورهای خوش خیمی در قسمت عضله صاف رحم هستند که بیشتر در سنین 25 تا 40 سالگی مشاهده می شوند.

در این جراحی برخلاف هیسترکتومی که در آن کل رحم برداشته می شود، تنها فیبروم هایی برداشته می شوند که باعث بروز مشکل در خانم ها می شوند، مشکلاتی مانند خونریزی های سنگین در دوران عادت ماهیانه و فشار لگنی.

نشانه های فیبروم رحمی چیست؟

بسیاری از خانم هایی که مبتلا به فیبروز رحمی هستند، هیچ گونه علائمی ندارند. اما این مشکل می تواند با علائم زیر خود را بروز دهد:

چرا عمل میومکتومی انجام می شود؟

معمولاً زمانی که به دکتر زنان مراجعه می کنید و تشخیص می دهد که فیبروم رحمی وجود دارد، در صورتی انجام میومکتومی را توصیه می کند که علائم و نشانه های آزاردهنده وجود داشته باشد و در زندگی روزمره فرد مشکلاتی ایجاد کند. مزایای این روش نسبت به هسترکتومی این است که فرد می تواند دوباره باردار شود. از دیگر مزایای انجام میومکتومی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به رحم آسیبی وارد نمی کند؛
  • امکان باروری را افزایش می دهد؛
  • مشکلات ناشی از وجود فیبروم را از بین می برد.

اکثر زنانی که با مشکل فیبروز رحم مواجه هستند، با مشکل نازایی موقتی مواجهند و با درمان فیبروم می توانند بچه دار شوند. اگر فرد به دلیل این مشکل دچار نازایی شده باشد، با پیشرفت هایی که در علم پزشکی زنان حاصل شده، ناباروری درمان خواهد شد.

عمل برداشتن فیبروم چگونه انجام می شود؟

روش های انجام میومکتومی با توجه به وضعیت و تعداد فیبروم ها متفاوت است. زمانی که به متخصص زنان مراجعه می کنید، با توجه به معایناتی که انجام می شود، یکی از روش های زیر انجام می شود:

میومکتومی شکمی

این روش میومکتومی که لاپاراتومی هم نامیده می شود، با ایجاد شکاف در ناحیه زیر شکم ایجاد می شود و سپس فیبروم های رحم بیرون آورده می شود. این برش در ناحیه زیر حفره لگن می تواند افقی یا عمودی باشد.

جراحی میومکتومی فیبروم

میومکتومی لاپاراسکوپی و رباتیک

این روش میومکتومی با حداقل تهاجمی توسط متخصص زنان انجام می شود. در این روش، برش کوچکی در ناحیه شکم ایجاد می شود و سپس فیبروم بیرون آورده می شود. میومکتومی لاپاراسکوپیک و رباتیک اندک تفاوتی با هم دارند:

  • میومکتومی لاپاراسکوپی: در این روش برش در نزدیکی ناف ایجاد می شود و سپس لاپاراسکوپ وارد شکم می شود و به کمک ابزارهای جراحی صورت می گیرد؛
  • میومکتومی رباتیک: ابزارها در این روش نیز مانند میومکتومی لاپاراسکوپی انجام می شود و با یک برش کوچک، ابزار وارد بدن می شود و جراح زنان حرکت ابزارها از کنسولی جدا مشاهده می شود.

میومکتومی هیسترسکوپی

اگر فیبروم ها تا حد زیادی در حفره رحمی بالا رفته باشند، جراح زنان به کمک عمل میومکتومی هیسترسکوپی اقدام به برداشتن فیبروم های رحمی می کند. در این روش، ابزاری از طریق واژن یا دهانه رحم وارد رحم می شود و به این ترتیب فیبروم رحمی از بین می رود.

خطرات عمل فیبروم میومکتومی

برداشتن فیبروم رحم اگر توسط یک متخصص زنان خوب انجام شود، عوارض و خطرات بسیار کمی دارد. به طور کلی ممکن است مشکلات زیر بعد از میومکتومی به وجود آید:

  • از دست دادن خون زیاد: این مشکل به خصوص در زنانی بیشتر است که با مشکل کم خونی مواجهند. معمولاً متخصص زنان قبل از عمل، تجویزهایی را انجام می دهد تا تعداد سلول های خونی افزایش یابد. همچنین در طول عمل شیوه هایی را به کار می برد که مانع از خونریزی زیاد می شود.
  • چسبندگی خارج از رحم: خارج کردن فیبروم ها از طریق شکاف رحم می تواند باعث بروز چسبندگی های خارج رحمی شود و گاهی نیز لوله های فالوپ و روده را درگیر کند. میومکتومی لاپاراسکوپی بهترین روش برای کاهش خطر بروز چسبندگی است.
  • امکان بروز خطر برای بارداری و زایمان: زمانی که جراح برای خارج کردن فیبروم، شکافی روی دیواره رحم ایجاد می کند، برای زایمان طبیعی بعدی با مشکل موواجه می شود. به همین دلیل، متخصص زنان برای جلوگیری از پارگی رحم حین زایمان، از روش زایمان سزارین استفاده می کند. همچنین بعد از این جراحی و برای جلوگیری از بروز خطر، برای باردار شدن نیز باید تحت نظر یک متخصص زنان و زایمان خوب باشید.
  • عفونت لگن: اگر جراحی به صورت ایمن و استریل انجام نشود یا معاینه دقیق بعد از عمل وجود نداشته باشد، احتمال بروز عفونت لگن وجود دارد.

اقدامات لازم قبل از جراحی برداشتن فیبروئیدها

قبل از این عمل باید اقداماتی انجام شود که عبارتند از:

  • بیمار از 8 ساعت پیش از جراحی باید ناشتا باشد و خوردن و آشامیدن را متوقف کند.
  • از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و ویتامین ها خودداری کنید. همچنین اگر داروی خاصی مصرف می کنید، در زمان مشاوره، دکتر زنان را از این موضوع آگاه کنید.
  • این جراحی با بیهوشی عمومی انجام می شود. میومکتومی لاپاراسکوپی به صورت سرپایی است. بهرحال باید روز جراحی همراه داشته باشید.

لازم به ذکر است که با توجه به نوع این عمل، نیاز است که بعد از جراحی یک تا دو روز در بیمارستان بستری باشید. به همین دلیل، داشتن همراه در روز جراحی ضروری است.

مراقبت های بعد از عمل فیبروم

بعد از این جراحی مراقبت هایی باید صورت گیرد که ضروری است و در نتیجه عمل تاثیرگذار است. این مراقبت ها عبارتند از:

  • داروهای تجویز شده از جمله مسکن ها و آنتی بیوتیک ها را در زمان تعیین شده مصرف کنید؛
  • درد جزئی و کبودی در ناحیه برش بعد از عمل طبیعی است. مصرف داروها به کاهش این دردها کمک می کند؛
  • اگر از دی اکسید کربن حین جراحی استفاده شده باشد، ممکن است در ناحیه شانه و قفسه سینه احساس درد داشته باشید. این درد بعد از چند روز از بین خواهد رفت؛
  • به دلیل استفاده از لوله راه هوایی در حین عمل، ممکن است بعد از عمل گلودرد داشته باشید که طبیعی است. مصرف آب و مایعات به کاهش این درد کمک می کند؛
  • از انجام فعالیت های سنگین تا زمانی که پزشک اجازه نداده است خودداری کنید؛
  • بعد از عمل غذاهای سبک بخورید و از نوشیدن مایعات گازدار خودداری کنید؛
  • محل برش جراحی را تمیز و خشک نگه دارید تا دچار عفونت نشود؛
  • لکه بینی بعد از این جراحی طبیعی است و نگران نشوید.

راهی جز جراحی برای درمان فیبروم وجود دارد؟

در صورتی که پزشک تشخیص دهد که  فیبروئیدها بدون جراحی قابل درمان هستند، با تجویز داروهای هورمونی برای درمان اقدام می کند.

نتیجه گیری

جراحی میومکتومی روشی ایمن برای برداشتن فیبروم های رحمی است که به بهبود وضعیت سلامت زنان و امکان باروری آن ها کمک می کند. این عمل اگر توسط یک متخصص زنان خوب انجام شود، هیچ گونه خطر و عوارضی نخواهد داشت. مراقبت های قبل و بعد از این جراحی به نتیجه مناسب آن کمک می کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 80 میانگین: 3.8]
دکتر نگین محبوب

دکتر نگین محبوب

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، اعمال زیبایی و ترمیمی زنان، دستگاه لیزر مونالیزا، تعیین جنسیت، درمان نازایی و IUI، مراقبت های بارداری،کرایو(فریز) زخمهای دهانه رحم،درمان زگیل و تبخال تناسلی، پریناتولوژی و لابیا پلاستی
برچسب ها:
مقالات مرتبط
خشکی واژن و معرفی بهترین راه برای درمان

خشکی واژن و معرفی بهترین راه برای درمان

یکی از مشکلات شایع زنان خشکی واژن است که معمولاً با افزایش سن و تغییرات هورمونی به وجود می آید و مشکلات بسیاری برای زنان به وجود می آورد که مهم ترین آن ها کاهش میل جنسی و درد در هنگام رابطه است. به...

پاپ اسمیر چیست و چرا باید انجام شود؟

پاپ اسمیر چیست و چرا باید انجام شود؟

بیماری های سرطانی مربوط به دانه رحم به طور چشمگیری میان خانم ها افزایش یافته و بدلیل پیشرفته بودن این بیماری ها باید تحت آزمایش های خاصی به نام تست پاپ اسمیر  pap smear یا pap test بررسی شوند. خانم...

فیبروم رحم و درمان آن

فیبروم رحم و درمان آن

احتمالاً شما هم به عنوان یک خانم با واژه "فیبروم رحم" یا "میوما" آشنا باشید و این کلمه به گوشتان خورده باشد. اما آیا با علائم فیبروم های رحمی آشنایی دارید؟ آیا راهی برای درمان آن وجود دارد؟ بهترین...

از علائم و علل بی اختیاری ادرار تا درمان آن

از علائم و علل بی اختیاری ادرار تا درمان آن

بی اختیاری ادرار که با کاهش کنترل مثانه همراه است، مشکلی است شایع که شدت آن می تواند از ترشح ادرار به هنگام سرفه و عطسه و یا نیاز فوری به دفع ادرار متغیر باشد. این اختلال می تواند با بالا رفتن سن...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *